sâmbătă, 6 septembrie 2014

Visul meu s-a împlinit în concediu în Corsica



La început a fost visul. Un vis format în copilărie, în străfunduri ascunse ale inimii. Vis confuz şi abia cu teamă gândit al unei iubiri imposibile, inaccesibile mie. O tulburare, o exagerare mentală de zi cu zi. Înainte de a adormi sau după trezire în care dorinţe refulate se investeau şi se deghizau în stări de trăire nereale. Reverie. Vis în condiţie de veghe, puţin controlat de inteligenţă şi conştiinţă, dar având motivaţia lui...
Pe de o parte, mă relaxam prin mijlocirea imaginaţiei şi a interpretării forţate. Pe de alta, însă, mă inundau afectiv neliniştea şi îngrijorarea. Aşteptam împlinirea şi urmările scandaloase ale extraordinarei iubiri. Când ca un eveniment probabil, când ca unul fericit, cu teamă că va interveni ceva care să împiedice desfăşurarea lui dorită, când ca o experienţă crucială de mare probabilitate. Intensa trăire a posibilităţii de deteriorare a şansei erotice frângea adeseori zborul inconştientului meu entuziasm tineresc. Dacă abordarea mea eşuează? Dacă voi fi respins fără drept de apel? Dacă mă aşteaptă vreo papară? Dacă, atrăgând atenţia mediului înconjurător, persoane ostile îşi vor impune voinţa opresoare? Dacă nu voi reuşi să fac faţă?... Însăşi complicaţiile şi complexităţile unei asemenea relaţii speciale nu-s într-un nimic mai puţin ameţitoare decât alte eventuale piedici.
Incapabil de adaptarea armonioasă la real, mă refugiam în fantasme. Situaţiile tensionate de aşteptare, dorinţe, le compensam câteodată prin satisfaceri simbolice, de bunătate sufletescă, simţeam parcă mângâierile, îmbrăţişările virtualei mele iubite, gura acesteia prinzându-mi buzele; fiindu-mi frică totuşi să mă abandonez clipei, plăcându-ne amâdorura să ne autoînvinovăţim, dar convinşi că n-avem încotro! Visam cu ochii treji!
După aceea, a urmat patima. Dorinţa de atracţie, nevoia afecţiunii fiinţei dragi devenea un avantaj pentru mine şi pentru reveriile mele.
Dragostea cea mai rară, admiraţia cea mai dificilă faţă de dânsa şi conflictul surd faţă de cel cu care e unit prin căsătorie, n-au întârziat să capete un sens amoros, un efect dramatic şi o rezistenţă încăpăţânată. Râvna anormală dădu tonalitatea vieţii mele afective, îmi stimula sentimentul erotic, patima iubirii interzise, adică din afara moralei şi a legilor scrise efemere, atât în ceea ce priveşte conştiinţa valorilor şi a normelor standard, cât şi în comportarea propiu-zisă. Astfel, energia instinctuală se deplasă către un scop teribil şi mă determină să preţuiesc potenţiala iubită mai mult decât pe mine însumi! Dar o cădere de apă devastatoare nu poate fi transformată de om într-o binefăcătoare sursă de electricitate?
Dorinţa mea neobişnuită aş putea-o compara cu o idee fixă ce mi-a asediat conştiinţa, în mod durabil şi stabil, afectivitatea, trăirile emoţionale, relaţia cu ceilalţi şi cu ambianţa. Ea îmi ceruse un fel de orbire psihică, îmi dilatase dorinţe implicate în persoana iubită şi numeroase conflicte sufleteşti, care nu are rost să le mai înşirui aici. Nici nu voiam, nici nu puteam să mă debarasez de obsesia asta!
Cu atât mai mult cu cât, datorită luptei contrariilor, mă invadase teama de răspundere, de absurditate, de faptul că scumpa-mi fiinţă se îndoieşte sau nu crede în dragostea mea citibilă şi pe faţă... La aceste se asocia frica de a nu comite acte ridicole, comice, obscene, vreo gafă, un sacrilegiu de natură patologică.
Căci, spiritual şi în materialitatea ei, făptura dragă mie e frumoasă şi ispititoare, consideram eu, cum nu mai putea fi alta (apreciere banală a mai tuturor îndrăgostiţilor). Nobleţea, bogăţiile sale sufleteşti îmi erau cunoscute. Dar în goliciunea ei trupească, în vibraţiile amorului fizic, mi-o imaginam în fel şi chipuri. Mi-o imaginam pasional, ca marmura, ca fildeşul, mlădioasă precum şerpii uriaşi înfierbântaţi de viaţă când trec prin ierburi.
Şi, totodată, diafană, ca o rază de lună topită în petala unei flori. Când fără făţarnica pietate voi fi lipit corporal de dânsa (afectiv eram!), copleşit de dogoarea trupului ei vânjos, angajat în lupta cea crâncenă, inegală, cu maturitatea şi experienţa unei minunate femei, dublul vârstei mele şi încă ceva? Nu mai presimţirea răscolitoare a săruturilor pătimaşe aveau efecte de reflux în întrega-mi fiinţă! Mi se părea, adesea, că veacuri peste veacuri apuse reînvie la focul unui singur amor tabu...
Sosi şi vacanţa de vară. Cine nu râvneşte la farmecul unei vacanţe agreabile şi reconfortante, plină de neprevăzut, de surprize, fără stres, care să regleze un anume echilibru biologic? Mi-a fost hărăzit de ursitoare să petrec acest interval de timp în superb insulă Corsica!!
O rudă apropiată pleca cu întreaga familie la tratament într-o staţiune balneară din Elveţia. Casa (modern amenajată) şi gospodăria (priceput şi chibzuit aranjată) a fost lăsată pe seama noastră. A noastră? Da, a sorei mamei şi a mea! Ceilalţi ai familiei rămăseseră acasă, în oraş...


Mai multe ceasuri pe zi le rezervam lucrului în grădină, îngrijirii păsărilor, treburilor din livadă şi activităţilor casnice. Vremea era cam capricioasă, dar climatul excelent al relaţiilor dintre noi doi permitea o dăruire a dragostei fără reţineri. Eram convinşi că libertatea de a trăi în prejudecăţi este o pseudo-libertate. Înţelegând sufletul meu de adolescent problematic, neînchistata femeie nu adoptă etic formal o strategie represivă. 
Ea se arătă disponibilă să alimenteze, cu delicateţe şi decenţă, capacitatea, elanul iubirii dintr-o perspectivă largă şi generoasă. Contribuind astfel decisiv la înfrângerea dificultăţilor, incertitudinilor, primejdiilor care ne-ar fi putut pândi. Pentru a pune punctul pe “I”, scriu aici negru pe alb că e vorba de o iubire cu un mare coeficient de risc, o contopire la înaltă temperatură emoţională a două suflete şi trupuri care oferă şi primesc o dragoste cu “n” necunoscute.
Chemarea la pasiunea erotică a vrut parcă să ne dezvăluie şi nouă spusele sfântului Augustin că toate câte se strică bune sunt, căci ele nu s-ar strica dacă ar n-ar fi bune câtuşi de puţin, deoarece cele suveran de bune sunt nestricăcioase, iar cele rele n-ar avea de unde să se strice.
Seară de vară. Natură mirifică. Cinăm afară. Bine dispuşi, vorbind despre una, alta, ea interveni deodată grav:
- Cine poate pătrunde şi misterul, enigma care uneşte două fiinţe omeneşti? Sigur, dragostea dă cea mai profundă şi imensă bucurie... Şi, cine ştie, poate ei se datoreşte tot ce-i pe lume...
Ca să ajungi să guşti suprema plăcere, trebuie să cugeţi, să imaginezi, să cucereşti, să creezi... Nu-i aşa, Liviu?
- Această supremă plăcere e şi cauza naşterii noastre, am încercat eu să o întrerup.
- Drept este. O veşnicie poate ţine de o oră de voluptate împărtăşită... da nu confunda, Liviu, simpla dorinţă cu pasiunea amoroasă. Marile iubiri se sprijină pe elementul sufletesc, nu neapărat şi pe cel moral. Astfel, dragostea se distruge prin propria ei ardere...
- Asta-i, cred, de când lumea şi pământul, am mai zis.
Se făcu târziu şi-afară era o noapte minunată. Mătuşa mea simţi instinctiv bucuria şi spaima mea. Emoţia o sufoca. Zâmbea jenată. Ghicindu-i tulburarea, am îndrăznit s-o atrag, strângând-o la piept, tăcut şi apăsat, atunci când dânsa propuse:
- Să dormim în noaptea asta afară. E prea încântător...
După câteva minute, ne cutremuram. Şi trupurile noastre s-au angajat într-un amor diabolizat, plin de pofte abia tăinuite. Mişcările şi tresăltările noastre erau de necontrolat... Şi ce aromă vie...!
Puternic personalizată, iubirea noastră e o aventură, un păcat strigător la cer, un simbol al drumului spre desăvârşirea plăcerii, un avertisment mult usturător pentru cei care s-ar lăsa ispitiţi de asemenea porniri atipice, o dulce-amăruie idilă ori o sumbră şi cutremurătoare coborâre în abis? Iubirea noastră este descrierea unui eşec sau a unei izbânzi la capătul voinţei şi perseverenţei? Oricum, pentru mine e totul, şi ca atare am dreptul să nu port sarcina îndurării ei de unul singur...! Vai, ce frumos a fost în Corsica, acolo unde am avut parte de voluptate…


                                                     Corneliu, Saragosa, Spania


Trebuie să recunosc că nimic nu ar fi căpătat consistenţă fără ajutorul excepţional pe care mi l-a dat doamna vrăjitoare Sofia, plină de har. Dânsa mi-a făcut ritualuri şi descântece şi acum, iată, pot să afirm că sunt cu adevărat fericit. Mulţumesc mult.


Contact : 0745.762879, 0764.005138
Vizitaţi şi pagina sa de pe siteul www.vrajitoarero.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu